Fjernvarme fra jordens indre

Et nyt projektsamarbejde vil teste et innovativt geotermisk anlæg, der udnytter varmen fra jordens indre. På denne side kan du løbende få praktisk information om etablering af anlægget og lære mere om geotermi.

Projektet er et samarbejde mellem Aalborg Forsyning og Green Therma - en nystartet dansk virksomhed, der har udviklet en patenteret teknologi til miljøvenlig og energieffektiv udnyttelse af jordens varme.

Green Therma vil investere i og drifte anlægget, mens Aalborg Forsyning vil modtage varmen fra anlægget over en periode på 30 år. På sigt har vi mulighed for at overtage anlægget.

Den præcise placering af anlægget er endnu ikke på plads. Vi afventer den endelige godkendelse af projektet og opdaterer løbende om anlægsplanerne.

Omstilling af fjernvarmen

Hos Aalborg Forsyning er vi i fuld gang med den grønne omstilling af fjernvarmen og dermed udfasningen af kul. Et led i denne omstilling indebærer at bidrage til testning, udvikling og implementering af nye teknologier

Vi deltager i projektet for at teste en teknologi med stort potentiale, som kan anvendes i fremtiden. Geotermisk energi kan spille en vigtig rolle i at reducere afhængigheden af fossile brændsler.

Demonstrationsanlægget har en estimeret kapacitet på 2 MW, der kan indgå i Aalborg Forsynings samlede fjernvarmemix.

Formålet med projektet er primært at teste løsningen og undersøge, om den nye teknologi kan integreres i fremtidens fjernvarmeproduktion i Danmark. 

Hvad er geotermi?

Jordens kerne har en konstant temperatur på 5-6.000°. Det svarer til solens temperatur. Allerede et par kilometer under overfladen er jorden så varm, at den kan anvendes til at opvarme fjernvarmevand.

Et traditionelt geotermisk anlæg består af to dybe boringer. Via det ene rør pumpes vand ned, og via det andet rør pumpes varmt vand op fra et underliggende sandstenslag.

Kundeservice
Kundeservice
Adgang for alle
Adgang for alle
Scroll til toppen
Scroll til toppen